A PÉNZÜGYMINISZTÉRIUM A 2019/2020-AS TANÉVRE MEGHIRDETI A PÉNZÜGYI TUDATOSSÁG FEJLESZTÉSÉÉRT DÍJAT

A díj a pénzügyi tudatosság fejlesztése során kimagasló tevékenységet végző, vagy kiemelkedő teljesítményt nyújtó, vagy kivételes, egyedi eredményeket elérő diákokat, hallgatókat, pedagógusokat, valamint oktatási intézményeket hivatott elismerni.

Kategóriák
A díj a következő kategóriákban kerül odaítélésre:
Általános vagy középfokú iskolai pedagógus
Tanuló vagy hallgató
Általános vagy középfokú iskola

Díjazás
A díjban részesülő személy, illetve oktatási intézmény oklevelet és pénzjutalmat kap. A díjhoz tartozó pénzjutalom összege tanuló vagy hallgató esetén 150 000 forint, pedagógus esetén 500 000 forint, oktatási intézmény esetén 2 000 000 forint.

Javaslattétel
A díjazottak kiválasztása javaslat alapján történik. Javaslatot tehetnek:
az oktatási intézmények fenntartói,
az oktatási intézmények vezetői,
az oktatási intézmények iskolai szintű szülői munkaközössége.

A javaslattételre írásbeli formában kerül sor az 1. és 2. számú mellékletekben található formanyomtatványok felhasználásával. A javaslat indoklásaként kérjük röviden bemutatni a díjazásra javasolt
tanuló vagy hallgató tevékenységét, amellyel hozzájárult a diáktársak pénzügyi kultúrájának fejlesztéséhez,
pedagógus pénzügyi nevelési tevékenységét,
oktatási intézményben folyó tanórai és/vagy tanórán kívüli programokat, amelyek a diákok pénzügyi ismereteinek és tudatosságának fejlesztését szolgálják.

A javaslatok elbírálására vonatkozó információk
A javaslatokat a pénzügyminiszter által felkért személyekből álló ötfős bizottság értékeli, amelynek tagjai a Pénzügyminisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakterületért felelős állami vezetői. A bizottság elnöke Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára.

A bizottság értékelésének figyelembevételével a díj adományozásáról a pénzügyminiszter dönt.

A díjak ünnepélyes átadására a 2019/2020-as tanév II. félévében, később megjelölt időpontban kerül sor a Pénzügyminisztérium épületében.

Határidő
A javaslatokat 2020. március 31-ig lehet elektronikusan eljuttatni a Pénzügyminisztérium Pénzügyi Szabályozási Főosztálya részére a putudatossag@pm.gov.hu e-mail címre. A javaslat beérkezéséről a Pénzügyminisztérium elektronikus úton visszaigazolást küld.

A díjjal, illetve a javaslattétellel kapcsolatos további információ a putudatossag@pm.gov.hu e-mail címen kérhető.
Fotó:aszhirportal.hu