Ingyenkerékpárt adhatnak a cégek jövőre a dolgozóknak

Nem csak adómentes juttatásnak számít majd, de a cégek leírhatják a társasági adóból a bringák árát, és nem csak a kerékpárokét, hanem az elektromos kerékpárokét is.
Nagy szolgálatot tesz a kerékpáros közlekedésnek a kormány, miután a múlt héten úgy módosította az szja- és tao-törvényt, hogy kedvezőbb feltételekkel juttathassák a cégek kerékpárhoz a dolgozóikat.
 
Az szja-törvényt kiegészítették azzal, hogy a nem pénzben kapott juttatások közül adómentes lesz “a kifizető által biztosított – kizárólag emberi erővel hajtott vagy legfeljebb 300 W teljesítményű elektromos motorral segített – kerékpár magáncélú használata”.
A tao törvényt pedig úgy módosították, hogy a cégek leírhassák a dolgozóik számára vásárolt kerékpárok (vagy legfeljebb 300 W teljesítményű elektromos motorral segített kerékpárok) árát, illetve fenntartási költségeiket a társasági adóból is. Ezzel gyakorlatilag majdnem úgy kezelhetik a kerékpárokat a cégek, mint a cégautókat.
Az új szabályok jövőre lépnek életbe.
https://hvg.hu/kkv/20210616_adomentes_lesz_a_ceges_kerekpar_szja_tao?fbclid=IwAR1b87_v3wDuiZFbuYE1FQjCNn3GTEYdtyqsszoNY3gOMaLwdzKKFnAhh4w