Meg kell újítani június 30-ig a lejárt okmányokat, több millió darabról van szó

A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet idején lejáró okmányok június 30-ig érvényesek, ezért arra kérik az érintetteket, hogy mielőbb újítsák meg azokat – hívta fel a figyelmet a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára pénteken a Facebook-oldalára feltöltött videóban, jelezve: több millió okmány érvényességét kell meghosszabbítani.
György István emlékeztetett, az Országgyűlés döntött arról, hogy a veszélyhelyzet idején lejáró okmányok 2022. június 30-ig érvényesek. Arra kérnek mindenkit, hogy ne várják meg az utolsó hónapokat, heteket, hanem mielőbb hosszabbítsák meg lejáró okmányaikat, így a személyi igazolványt, forgalmi és vezetői engedélyt, útlevelet, közgyógyellátási igazolványt vagy a mozgáskorlátozottak parkolási igazolványát.
Az államtitkár közölte, több millió okmány érvényességét kell meghosszabbítani. Országszerte 310 kormányablakot lehet felkeresni időpontfoglalással vagy a helyszínen sorszámhúzással – tette hozzá. Időpontot foglalni a 1818-as telefonszámon vagy az idopontfoglalo.kh.gov.hu oldalon lehet.
(MTI)
https://ado.hu/ado/meg-kell-ujitani-junius-30-ig-a-lejart-okmanyokat-tobb-millio-darabrol-van-szo/?fbclid=IwAR3HxYiZfxT-QHeFliBHKyKPgKQpcDSxY7kKGApcyjtUn33Vci8rbJkDXZY