NAV: egyszerűen vallhatnak bevételeikről a katások

A katások a bevételi nyilatkozatukat az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazással (ONYA) egyszerűen, gyorsan kitölthetik és beküldhetik – hívta fel a figyelmet a NAV a közleményében.
Kiemelték: a 21KATA nyomtatványt február 25-ig kell eljuttatni az adóhivatalhoz. Az ONYA-ban a katások jelentős része mindössze három adat megadásával – időszak, hónapok száma és elért bevétel – online teljesítheti a tavalyról szóló elszámolást.
A webes alkalmazás használatához nincs szükség külön segédprogramra. Az elektronikus azonosítás után az alkalmazás automatikusan betölti a NAV által ismert adatokat, a felhasználónak már csak a tartalmi adatokat kell beírnia.
A szolgáltatás azokat a katásokat is segíti, akiknek egyéb adatokat is meg kell adniuk, például más adóalanytól megszerzett bevételről, illetve százalékos mértékű adót vagy késedelmi pótlékot kell bevallaniuk – mutatott rá a NAV közleményében.
(MTI)
https://ado.hu/ado/nav-egyszeruen-vallhatnak-beveteleikrol-a-katasok/?fbclid=IwAR3HxYiZfxT-QHeFliBHKyKPgKQpcDSxY7kKGApcyjtUn33Vci8rbJkDXZY