NAV-ellenőrök lepik el az országot februárban: ezt ellenőrzik majd

A minimálbér és garantált bérminimum megállapításáról szóló szabályok betartását ellenőrzi a NAV országszerte februárban.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal februárban ellenőrizni fogja a garantált bérminimum és a minimálbér megállapításáról szóló szabályokat – olvasható a szerv honlapján. A közlemény így szól:
„A Nemzeti Adó- és Vámhivatal adóellenőrei és a Munkaügyi Hatóság területi szervezeti egységei februárban közös ellenőrzéseket tartanak országszerte. A gazdálkodók tevékenységétől függetlenül ellenőrzik a 2019. január 1. óta hatályos kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) és a garantált bérminimum megállapításáról szóló szabályok betartását. Az ellenőrzések célja, hogy a foglalkoztatók a Kormányrendelet (324/2018., XII. 30.) bérekre vonatkozó előírásait betartsák, és ne sérüljenek a munkavállalók alapvető, munkabérhez kapcsolódó garanciális jogai.”
https://www.penzcentrum.hu/vallalkozas/20190213/nav-ellenorok-lepik-el-az-orszagot-februarban-ezt-ellenorzik-majd-1074811?fbclid=IwAR02yZJkscX8naOPlnqB4sKSxcTMCMH6Lt8cElj9JgeoPLmDT0NHx4fA7qQ