Pályázat innovatív kis- és középvállalkozások támogatására

A Horizont 2020 programból finanszírozott INNOWWIDE projekt célja az európai innovatív kis- és középvállalkozások támogatása a nemzetközi piacok elérésében. A projektenként igényelhető támogatás 60 ezer euró. A pályázat benyújtási határideje: 2020. március 31.

Az INNOWWIDE felhívást tesz közzé életképességi projektek (Viability Assessment Projects, VAP) indítására helyi piaci szereplők bevonásával.

A támogatott projektek keretében olyan átfogó technológiai, piaci, jogi és társadalmi-gazdasági elemzést kell készíteni, amely világosan értékeli a célzott nemzetközi, innovatív piaci megoldás megvalósíthatóságát az Európán kívüli pályázati partner országában.

A cél olyan feltételek megteremtése, amelyekkel az európai innovációs megoldások Európán kívüli piacokon is megjelenhetnek.

A 2020-ban megjelenő második felhívás költségvetése 4,2 millió euró, mellyel a fejlődő országok, a nagy feltörekvő gazdaságok (Brazília, Oroszország, India, Kína, Mexikó) és a fejlett országok piacainak elérése a cél a három országkategória mindegyikének egyenlő mértékű finanszírozásával. A célországok között az Egyesült Államok is szerepel.

A támogatható tevékenységek közé tartozik többek között:
– jövőbeni nemzetközi együttműködési projektek meghatározása,
– az IP környezet elemzése,
– a technológia értékelése,
– technológiai jogi helyzet elemzése,
– technológiai partnerség párbeszéd,
– üzleti lehetőségek korai felmérése,
– minőségi elemzés, versenyelemzés

A projektek futamideje legfeljebb hat hónap.

Forrás: Pályázatihírek