SZJA-KISOKOS 2020

A NAV idén is elkészíti a magánszemélyek szja-bevallási tervezetét.

Akinek van Ügyfélkapuja, március 15-étől megtekintheti a tervezetét, amelyet szükség esetén módosíthat, kiegészíthet. Ha valakinek nincs Ügyfélkapu-regisztrációja, március 16-ig kérheti a NAV-tól az adóbevallás-tervezet postai megküldését.

Amennyiben a tervezet elfogadható az adózó számára és nem egyéni vállalkozó, őstermelő, vagy áfa-alany, nincs további teendője. A tervezetet nem kell visszaküldeni, a bevallási kötelezettség 2020. május 20-án automatikusan teljesül.

A NAV április 30-ig értesítést küld a befizetendő vagy visszaigényelhető adó összegéről azoknak az ügyfélkapuval rendelkező adózóknak, akik bevallási tervezetüket nem javították, vagy nem egészítették ki.
Valamint postán küld értesítést azoknak az ügyfélkapuval nem rendelkező magánszemélyeknek is, akiknek visszatérítendő vagy befizetendő adójuk keletkezett, és március 16-ig nem kértek papíralapú bevallási tervezetet, vagy bevallási kötelezettségüket más módon nem teljesítették.

Ha a tervezet szerint adót kell fizetni, akkor azt 2020. május 20-áig kell átutalni. Szükség esetén hat hónapos részletfizetés is kérhető bizonyos feltételek teljesülése esetén.

Amennyiben visszaigényelhető adó mutatkozik a bevallástervezetben, azt a NAV a benyújtástól számított 30 napon belül kiutalja a megadott postacímre vagy számlaszámra.

Ha szükséges a bevallástervezet módosítása, ez megtehető a webes kitöltő-ellenőrző programmal (webnyk.nav.gov.hu). Fontos, hogy ezután elektronikusan kell beküldeni a kiegészített vagy módosított bevallást. Ha ez elmarad, akkor május 20-án az eredeti tervezet válik érvényes személyijövedelemadó-bevallássá.

Akinek nincs ügyfélkapu-regisztrációja, az adóbevallási tervezet módosítására vagy kiegészítésére a 19SZJA bevallás kitöltésével és benyújtásával van lehetősége. Ennek egyik aláírt példányát ajánlott küldeményként kell postára adni, vagy leadni a NAV Ügyfélszolgálatán.

Ha úgy érzi nem boldogul az SZJA-bevallás körüli teendőkkel, mert elborzasztja a bonyolult bevallási nyomtatvány, mi szívesen segítünk Önnek!

MI GYORS ÉS KÉNYELMES MEGOLDÁST KÍNÁLUNK!  

Csak annyi a dolga, hogy személyesen, vagy elektronikusan eljuttatja hozzánk a szükséges igazolásokat

Mi rövid idő alatt elkészítjük a bevallást és igény szerint 2 példányban kinyomtatva átadjuk, illetve PDF-formátumban elküldjük Önnek.  

Amit kérünk: pl. munkáltatói és kifizetői jövedelemigazolások, egyéb jövedelmek igazolásai, levont és befizetett adóelőlegek, adókedvezmények igénybevételére jogosító igazolások és nyilatkozatok, 1+1 % rendelkezési nyilatkozat és minden más, ami az adókötelezettség megállapításához ill. az adóvisszaigényléshez szükséges.

A bevallás elkészülte és leadása után Önnek már csak annyi teendője van, hogy 5+2 évig megőrizze a bevallást és az azt alátámasztó okiratokat.

További információkért forduljon bizalommal a Kvantum Könyvelőiroda dolgozóihoz!

70/427-0836, 37/317-872

iroda.kvantum@gmail.com