Százmilliárdos pályázat indul kis cégeknek

Mikro-, kis- és közepes vállalkozásoknak segítenének az üzleti kihívásokhoz alkalmazkodni. A pályázatokat január második felében és február elején lehet beadni.
Százmilliárd forint keretösszegű pályázatot hirdetnek a kis- és középvállalkozásoknak – jelentette be a pénzügyminiszter a közösségi oldalán.
 
A támogatásból a cégek fejleszthetik technológiájukat és termelékenységüket, javíthatják és növelhetik versenyképességüket. 10 millió és 200 millió forint közötti támogatás igényelhető például új eszközök beszerzésére, információs technológia fejlesztésére, ingatlanberuházásra, megújuló energiaforrások alkalmazására.
A támogatások legnagyobb részét a kevésbé fejlett régiók pályázói kaphatják – tette hozzá Varga Mihály.
 
A részletek a palyazat.gov.hu oldalon érhetők el, ebből derül ki például az a részlet, amit a miniszter kihagyott, hogy részben EU-s pénzt osztanak. Az első 80 milliárd forintra 2022. január 19-e és 26-a között pályázhatnak az Alföld, az észak-magyarországi régió, valamint a Dél-Dunántúl cégei, a maradék húszmilliárdra a közép- és nyugat-dunántúli, valamint Pest megyei cégek január 27. és február 3. között adhatják be a pályázatot.
https://hvg.hu/kkv/20211220_palyazat_kkv_varga?fbclid=IwAR0dGQtElhE6KJOFYJpFr1qSX8Y0WuMxuUSam_4bfL0-i63_Q76RxLIYPb8